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Biblioteca(s):  Embrapa Café.
Data corrente:  25/09/2020
Data da última atualização:  25/09/2020
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Autoria:  CAPUCHO, A. S.; ZAMBOLIM, L.; CAIXETA, E. T.; CABRAL, P. G. C.; MACIEL-ZAMBOLIM, E.
Afiliação:  A. S. CAPUCHO, UNIVERSIDADE FEDERAL DE VIÇOSA; L. ZAMBOLIM, UNIVERSIDADE FEDERAL DE VIÇOSA; EVELINE TEIXEIRA CAIXETA MOURA, CNPCa; P. G. C. CABRAL, UNIVERSIDADE FEDERAL DE VIÇOSA; E. MACIEL-ZAMBOLIM, UNIVERSIDADE FEDERAL DE VIÇOSA.
Título:  Climate favourability to leaf rust in Conilon coffee.
Ano de publicação:  2013
Fonte/Imprenta:  Australasian Plant Pathology, v. 42, n. 5, p. 511-514, 2013.
DOI:  10.1007/s13313-012-0187-6
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  The Brazil is the second largest producer of Conilon coffee (Coffea canephora), being the state of Espírito Santo responsible for producing 9.7 million bags of Conilon coffee. The biology of Hemileia vastatrix, etiologic agent of leaf rust, the main disease of this culture, is not well understood under the environmental conditions of Espírito Santo, Brazil. This study determined the ideal temperature and leaf wetness ranges for in vitro germination and infection of leaf discs in this pathosystem. For this, regression analyses with differents temperature and leaf wetness ranges were performed. The results showed that a climate characterized by mild mean temperatures (between 21.6 °C and 23.6 °C) with foliar wetness associated with high relative humidity (>80 %) is the most favorable condition for the infection of Conilon coffee by H. vastatrix. The knowledge of the optimal temperature and moisture conditions for the infection can also be useful for developing systems to predict the occurrence of the disease in C. canephora from Brazil.
Thesaurus Nal:  Ambient temperature; Coffea.
Categoria do assunto:  --
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Registro original:  Embrapa Café (CNPCa)
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1.Imagem marcado/desmarcadoSHOCK, C. C.; PINTO, J. M.; LAUBACHER, T. A.; ROSS, R. D.; MAHONY, A. C.; KREEFT, H.; SHOCK, B. M. Movement of Escherichia coli in soil as applied in irrigation water. In: SHOCK, C. C. (Ed.). Preliminary studies on Escherichia coli and onion. Ontário: Oregon State University, Malheur Experiment Station, 2013. p. 1-17. (OSU. Special Report, Ext/CrS, 148).
Tipo: Capítulo em Livro Técnico-Científico
Biblioteca(s): Embrapa Semiárido.
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2.Imagem marcado/desmarcadoSHOCK, C. C.; PINTO, J. M.; KREEFT, H.; SHOCK, B. M. Onion storage in sterilized new plastic crates compared to storage in old wooden boxes. In: SHOCK, C. C. (Ed.). Preliminary studies on Escherichia coli and onion. Ontário: Oregon State University, Malheur Experiment Station, 2013. p. 28-35. (OSU. Special Report, Ext/CrS, 148).
Tipo: Capítulo em Livro Técnico-Científico
Biblioteca(s): Embrapa Semiárido.
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3.Imagem marcado/desmarcadoSHOCK, C. C.; PINTO, J. M.; LAUBACHER, T. A.; ROSS, R. D.; MAHONY, A. C.; KREEFT, H.; SHOCK, B. M. Survival of Escherichia coli on onion during field curing and packout. In: SHOCK, C. C. (Ed.). Preliminary studies on Escherichia coli and onion. Ontário: Oregon State University, Malheur Experiment Station, 2013. p. 18-27. (OSU. Special Report, Ext/CrS, 148).
Tipo: Capítulo em Livro Técnico-Científico
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